Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Taliansko spustilo kampaň za návrat migrantov do domovských krajín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

RÍM - Talianska vláda začala v pondelok s reklamnou kampaňou zacielenou na migrantov, ktorí sa chcú dobrovoľne vrátiť do svojich domovských krajín. Kampaň s heslom "Sen je skutočnosť" už spustili viaceré talianske denníky, informovala agentúra APA.

Návrat migrantov má byť financovaný z fondu talianskej vlády a zo zdrojov Európskej únie. Cieľom je pomôcť migrantom vrátiť sa do krajín ich pôvodu a začať tam odznova, uviedlo talianske ministerstvo vnútra. Zriadená bola aj telefonická centrála, ktorá bude migrantom ponúkať informácie potrebné pre návrat. Iniciatívu podporuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

Taliansko sa usiluje o nadväzovanie partnerstiev s krajinami pôvodu migrantov a tranzitnými krajinami v Afrike, aby sa obmedzil prílev utečencov prichádzajúce do Európy. Taliansko v roku 2017 zriadilo takzvaný Fond pre Afriku s cieľom dosiahnuť migračné dohody s Líbyou, Tuniskom, Nigerom a ďalšími krajinami. Proces vracania nelegálnych migrantov chce zintenzívniť aj Európska únia, poznamenala APA.

Viac o téme: DomovNávratMigrantTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu