Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma pod zemou: Pri výbuchu zostalo v bývalej bani v Nemecku uväznených tridsaťpäť ľudí

 Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/martian)

HALLE - Vo východnom Nemecku dnes došlo k dramatickej udalosti. Polícia uviedla, že dnes ráno boli pri výbuchu v bývalej bani na potaš zranení dvaja ľudia. Ostatní boli uväznení v podzemí neďaleko Halle.

Pri explózii v bývalej bani na potaš (uhličitan draselný) boli zranení dvaja ľudia, no ich ostatní kolegovia ostali po výbuchu uväznení v ďalšej časti bane v meste Teutschenthal v Sasku-Anhaltsku. Všetkých 35 pracovníkov, ktorí uviazli v podzemí v hĺbke asi 700 metrov, však bolo zachránených a všetci sú v poriadku, uviedla polícia Halle na Twitteri.

Dôvodom bola pravdepodobne vytvorená výbušná zmes plynov. Hasiči a záchranári dorazili na miesto s kompletným výstrojom. 35 uväzneným pri vyslobodzovacích prácach dodávali kyslík.

V zariadení Teutschenthal pracuje približne 100 ľudí. V posledných 15 rokoch baňu, ktorá bola odstavená v roku 1982, prestavali. Dnes sa tam odkladá minerálny odpad na 14 kilometroch štvorcových. Až do 80. rokov sa tu ťažil potaš a kamenné soli. Podľa prieskumu vedúceho oddelenia ťažby v Štátnom úrade geológie a baníctva Uweho Schaara v Halle je pre oblasť bane vypracovaný osobitný scenár bezpečnosti a záchrany.

Halle je asi 95 kilometrov juhozápadne od Berlína.

Dráma pod zemou: Pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu