Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V mori sa prevrátil trajekt s najmenej 60 ľuďmi: Pobrežná stráž zachránila všetkých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

MANILA - Filipínska pobrežná stráž zachránila 63 ľudí z trajektu, ktorý sa vo štvrtok prevrátil vo veľkých vlnách rozbúreného mora. Informoval o tom hovorca pobrežnej stráže, kapitán Armand Balilio, a následne tlačová agentúra DPA.

Trajekt MV Siargao Princess mal na palube 53 pasažierov a desať členov posádky, keď vyplával z mesta Loon v provincii Bohol, južne od metropoly Manila. Smeroval na blízky ostrov Cebu v strednej časti Filipín, keď jeho posádka po dvoch hodinách plavby požiadala cez vysielačku o pomoc s tým, že plavidlo bičované vysokými vlnami naberá vodu. Nachádzalo sa približne osem kilometrov od mesta Sibonga na ostrove Cebu, cieľa svojej plavby.

Záchranári pobrežnej stráže dokázali vytiahnuť z mora všetkých cestujúcich a členov posádky, dodal Balilo. "Všetci sú v poriadku, nikto nezahynul, nikto nie je nezvestný," informoval hovorca. Keď dopravná loď začala vo veľkých vlnách naberať vodu, naklonila sa dopredu a nakoniec sa prevrátila.

Meteorologická služba varovala pred plavbami v severnej oblasti Filipín, kde by tropická búrka pri severozápadnom pobreží mohla nasledujúcich 48 hodín zosilnieť na tajfún. Tajfún však podľa predpovedí nedorazí na pevninu a od miesta nehody bude veľmi ďaleko. Súostrovie Filipíny s vyše 7000 ostrovmi, kde sa milióny obyvateľov spoliehajú na chatrné trajekty či dopravné lode ako lacný spôsob dopravy medzi jednotlivými ostrovmi, pravidelne zažíva takéto nehody plavidiel.

Viac o téme: MoreTrajektPrevrátilFilipínyZáchranná operácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu