Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chorvátska polícia zastavila auto: Z drevenej debny počuli hlasy a zostali v šoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/HINA - Damir SENČAR)

ZÁHREB - Chorvátska polícia zachránila v utorok deväť migrantov uväznených v drevenej debne umiestnenej vo vozidle s poľským evidenčným číslom, ktoré riadil ukrajinský pašerák ľudí. Informovala o tom agentúra HINA.

Policajti zastavili vozidlo na diaľnici Záhreb-Lipovac pri odpočívadle Rastovica. Počuli, ako sa zo skrutkami uzatvorenej debny, používanej na prepravu častí strojov, ozývajú rozrušené hlasy. Debnu otvorili a objavili v nej troch mužov, dve ženy a štyroch maloletých, ktorým tak pravdepodobne zachránili život, uviedlo chorvátske ministerstvo vnútra.

Migrantom sa okamžite dostalo lekárskej pomoci. Vyšetrovatelia zistili, že ide o cudzincov, ktorí nelegálne prekročili hranice. Sedem členov iránskej rodiny im oznámilo, že požiada o medzinárodnú ochranu. Dvaja irackí občania túto možnosť odmietli a umiestnili ich do centra pre cudzincov.

Ukrajinského pašeráka (21) zatkli pre podozrenie z nelegálneho vstupu na územie Chorvátska. Na chorvátsko-slovinskom hraničnom priechode Macelj zatkli ďalších dvoch mužov, poľských občanov, a to pre podozrenie z prepojenia na tento zločin.

Viac o téme: DebnaMigrantiChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu