Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nočná tragédia v Taliansku: VIDEO Vo farmárskej budove nastal výbuch, zahynuli traja hasiči

(Zdroj: YouTube/Quotidiano del Sud Edizione Web)

RÍM - Traja hasiči zahynuli v noci na utorok pri výbuchu vo farmárskej budove v regióne Piemont na severozápade Talianska. Explózia bola zrejme úmyselná, informovala agentúra AP.

Podľa talianskej spravodajskej televízie Sky TG24 hasiči zasahovali po nahlásení explózie okolo 02.00 h SEČ v nevyužívanej farmárskej budove v obci Quargnento, približne 60 kilometrov východne od Turína.

Počas zásahu hasičov však v utorok nadránom nastala druhá, silnejšia explózia. Traja ďalší hasiči utrpeli zranenia. Prokurátor Enrico Cerci povedal novinárom, že v troskách našli časový spínač a nádobu s plynom, "a to nás núti myslieť si, že explózia bola zámerná".

Motív činu zatiaľ nie je známy, ale talianska tlačová agentúra ANSA s odvolaním sa na neidentifikované zdroje z vyšetrovania napísala, že nič nenaznačuje účasť teroristov. Televízia Sky TG24 odvysielala správu, že časový spínač bol ovládaný na diaľku a že polícia vypočúvala majiteľa farmárskej budovy. Tá bola renovovaná a už dva roky na predaj. Priľahlá farmárska budova, ktorá tvorila súčasť komplexu, nebola poškodená.

Jeden z mŕtvych hasičov bol pochovaný pod troskami budovy, jeho telo našli až po niekoľkých hodinách kopania a prehľadávania, napísala agentúra ANSA. Miesto výbuchu navštívila talianska ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová, ktorá sa odmietla vyjadriť k vyšetrovaniu. Talianski predstavitelia a úrady medzitým vyjadrovali rodinám obetí sústrasť.

Viac o téme: VýbuchTalianskoPiemontFarmárska budova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu