Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bomba uložená v nákladnom automobile: Osem ľudí prišlo o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AFRÍN - Najmenej ôsmich ľudí usmrtila vo štvrtok bomba uložená v nákladnom automobile na trhu so zeleninou v meste Afrín v severozápadnej časti Sýrie. Informovala o tom agentúra AP.

Ďalších 14 osôb utrpelo pri útoku zranenia. Výbušniny boli uložené v chladiarenskom nákladnom vozidle, uvádza AP s odvolaním sa na tureckú tlačovú agentúru Anadolu. Sýrska štátna tlačová agentúra SANA v správe o štvrtkovom útoku uvádza, že o život prišlo deväť ľudí a 20 utrpelo zranenia. Výbuch údajne spôsobil požiar neďalekej čerpacej stanice a poškodil okolité domy a obchody.

Turecká armáda a jej sýrski spojenci obsadili mesto Afrín v marci 2018. Dovtedy ho mali pod kontrolou sýrske kurdské milície. V tejto oblasti dochádza k občasným útokom a prejavom násilia. Ľudskoprávne organizácie obviňujú Turecko a jeho spojencov, že sa zmocnili pôdy a majetku.

Turecko a spojenecká Slobodná sýrska armáda začali v januári 2018 na severozápade Sýrie operáciu s označením Olivová ratolesť. Operácia bola namierená proti kurdským Oddielom ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré Ankara označuje za teroristickú organizáciu, a to pre údajné napojenie na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK).

Viac o téme: VýbuchObeteBombaAutomobilAfrín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu