Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia má toho dosť: Chce chytiť fantóma ciest, za záhadného muža ohrozujúceho životy ponúka odmenu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIBEREC - V nemeckom pohraničí ohrozuje motoristov už niekoľko rokov neznámy muž, ktorému tamojší policajti hovoria vrhač konárov. Saská polícia na neho vypísala odmenu 3000 eur a o pomoc teraz žiada aj vodičov, ktorí jazdia do nemeckého pohraničia. Informovala o tom česká regionálna hovorkyňa polície Ivana Baláková.

Nezvratný osud pri Trenčíne: FOTO Martinovo (33) auto prepichla kovová tyč, stačili centimetre a...

Motoristov ohrozuje vrhač vetví v policajnom revíri Žitava - Oberland od októbra roku 2013. Kladie na cestu menšie stromčeky alebo veľké vetvy, aby vodiča prinútil zastaviť vozidlo. "Keď vozidlo stojí, hádže naň ďalšie vetvy, kamene alebo rôzne predmety. Už pri vynútenom náhlom prudkom brzdení sú vodiči vo veľkom nebezpečenstve a je len dielom náhody, že  ešte nedošlo k vážnej havárii," uviedla Baláková.

Saská polícia doteraz eviduje 53 takýchto útokov na vozidlá, posledný sa stal tento rok 7. septembra na spolkovej ceste B 96 v katastri obce Friedersdorf v smere z Ebersbachu na Oppach. Muž útočí vždy až po západe slnka, a to v Schönbachu, Kottmarsdorfu, Friedersdorfe, Neugersdorfe a Leutersdorfe.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Podľa výpovedí svedkov vetvy hádže muž mladšieho alebo stredného veku, štíhlej, atletickej postavy. Je vysoký 170 až 180 centimetrov. Nosí voľné nohavice, bundu s kapucňou a tmavú čiapku. Maskuje sa šatkou cez ústa alebo kuklou a nosí pri sebe vždy vreckovú baterku alebo čelovku s LED svetlom. Na svoje nočné výpravy jazdí na horskom alebo trekingovom bicykli.

Viac o téme: CestaVodičiPolícia Vetvy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu