Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tak tento kšeft Babišovi nevyšiel: Jeho reštaurácia vo Francúzsku skončila, vyhodené milióny eur

Andrej Babiš Zobraziť galériu (2)
Andrej Babiš (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek, file)

PRAHA - Reštaurácia Paloma vo francúzskom Mougins, ktorá patrí do zvereneckého fondu premiéra Andreja Babiša (ANO), ukončila prevádzku. Podľa serveru seznamzpravy.cz, ktorý vo štvrtok na uzavretie upozornil, sa luxusný podnik potýkal s vážnymi finančnými problémami a skepsou ohľadom kvality. Začiatkom tohto roka prišiel o jednu z dvoch michelinských hviezd.

Babiš zvozil vlastného ministra kvôli rozlúčke s Gottom: To, čo si dovolil, ho poriadne naštvalo

O ukončení prevádzky informovala reštaurácie Paloma na svojom webe. Jakub Sip z vedenia reštaurácie miestnym novinám povedal, že podnik nikdy nezarábal. "Od svojho otvorenia pred piatimi rokmi sa v tom utopilo ďalších niekoľko miliónov eur, za minulý rok sa náš výnos ešte znížil," cituje web seznamzpravy.cz Sipovo vyjadrenie v denníku Nice Matin.

Babiš otvoril luxusnú reštauráciu na Azúrovom pobreží v blízkosti Cannes v júni 2013. Interiér podniku, ktorý nesie meno najmladšej dcéry maliara Pabla Picassa, navrhla Babišova manželka Monika.

Prvú hviezdičku podnik dostal v sprievodcovi Michelin Guide pre rok 2014. O rok neskôr dostal dve z maximálne troch možných hviezdičiek. V tohtoročnom vydaní o jednu prišiel.

Tak tento kšeft Babišovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: restaurant-paloma-mougins.com)

Reštaurácie Paloma v Mougins podľa českých médií patrí do skupiny SynBiol. Babiš bol predtým jediným akcionárom SynBiolu, kvôli zákonu o konflikte záujmov ale následne vložil akcie SynBiolu do zverenských fondov. Českou obdobou reštaurácie Paloma je rovnomenný podnik v Průhoniciach pri Prahe.

Viac o téme: ReštauráciaAndrej BabišPalomaMougins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu