Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Susedia privolali hliadku kvôli otvoreným dverám: VIDEO Policajt zastrelil ženu (†28) cez okno spálne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/WFAA)

DALLAS - V texaskom Fort Worth cez víkend biely policajt zastrelil 28-ročnú černošku potom, čo k jej domu hliadku uprostred noci privolali znepokojení susedia kvôli otvoreným vchodovým dverám. Strážca zákona vystrelil, keď pri obchádzaní domu zazrel v okne spálne ľudskú postavu. Podľa vyhlásenia miestnej polície sa cítil v ohrození.

Kráska (†24) odišla žiť s priateľom, potom sa stratila: FOTO Mrazivý telefonát na políciu

K domu Atatiany Jeffersonovej policajná hliadka dorazila okolo 02.30 h v noci na sobotu (09.30 h SELČ), uvádza spravodajský web BBC. Video z kamery umiestnenej na uniforme strážnika ukazuje, ako dvojica policajtov najskôr kontroluje vchodové dvere a následne za svitu bateriek prejde pozdĺž obvodu budovy. V istom momente sa záber stáča k oknu spálne, kde sa objavila postava. Policajt kričí "Ruky hore! Chcem vidieť vaše ruky!" a potom prakticky okamžite strieľa.

Jeffersonová strelnej rane na mieste podľahla. V spálni s ňou v osudnom momente bol ešte osemročný synovec, ktorého podľa vyjadrenia rodiny mala tú noc doma na stráženie. Polícia uviedla, že v izbe sa našla zbraň, nie je však jasné, či ju Jeffersonová pred smrťou držala v ruke.

Susedia privolali hliadku kvôli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa oficiálneho vyhlásenia proti nej policajt použil svoju pištoľ, pretože považoval vzniknutú situáciu za ohrozujúcu. Predstaviteľ policajného zboru vo Fort Worth v nedeľu na tlačovej konferencii potvrdil, že dotyčný strážnik pred výstrelom neohlásil, že je policajt.

Incident  sa teraz vyšetruje, pričom jeho hlavný aktér, ktorý je u miestnej polície od vlaňajšieho apríla, bol kvôli udalosti suspendovaný.

Viac o téme: Polícia Fort Worth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu