Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Ďalší masaker: Strelec v bare zastrelil štyroch ľudí, stále je na úteku

Streľba v bare si vyžiadala štyroch mŕtvych Zobraziť galériu (3)
Streľba v bare si vyžiadala štyroch mŕtvych (Zdroj: SITA/AP/41 KSHB Kansas City Action News )

KANSAS CITY - Štyria ľudia dnes ráno zomreli pri streľbe v súkromnom bare v centre amerického mesta Kansas City. Na twitteri to oznámila miestna polícia. Ďalších päť ľudí utrpelo zranenia. Okolnosti incidentu nie sú známe. Podozrivý je stále na úteku, polícia ale nevylučuje, že strelcov bolo viac, napísal server televízie CNN.

Šialenec spustil streľbu v Sydney: Zaútočil na dom svojej expriateľky, potom na policajné stanice

Polícia najprv informovala, že strelec vošiel do baru, ktorý je prístupný iba členom, o pol druhej ráno miestneho času (8:30 SELČ) a spustil paľbu. Svedkovia, ktorých citovali americké médiá, uviedli, že páchateľom bol muž hispánskeho typu. 

Neskôr polícia nevylúčila prítomnosť niekoľkých strelcov. "Nemáme dosť dobrý popis na to, aby sme zverejnili čokoľvek o podozrivom alebo podozrivých. Nevieme ani, koľko bolo strelcov," uviedol policajný hovorca Thomas Tomasic.

Polícia stále vyšetruje, čo presne sa v bare stalo, pričom skúma zábery z bezpečnostných kamier a vypočúva svedkov, ktorých výpovede sa rôznia. Barman pre miestne noviny The Kansas City Star uviedol, že po ňom jeden z podozrivých hodil pohár, keď ho odmietol obslúžiť, pretože išlo o osobu, s ktorou boli už v minulosti problémy. Muž sa však neskôr, krátko pred záverečnou, vrátil spolu s ďalším chlapíkom, načo došlo k streľbe, tvrdí barman.

Streľba v bare si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/41 KSHB Kansas City Action News )

Dodal, že štyri obete podľahli svojim zraneniam priamo na mieste. Ďalší postrelení boli prevezení do nemocnice a sú v stabilizovanom stave. Štát Kansas leží v strednej časti Spojených štátov, Kansas City je jeho tretím najväčším mestom.

Viac o téme: StreľbaútekPolícia Kansas CitySpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu