Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia na horskej dráhe: Bezstarostný smiech pasažierov sa zrazu zmenil na výkriky hrôzy

Adrenalín so smrteľnými následkami.
Adrenalín so smrteľnými následkami. (Zdroj: thinkstock.com)

MEXICO CITY – Obdobie hodov býva plné eufórie a riskovania. To sa nevyplatilo návštevníkom horskej dráhy v zábavnom parku La Feria v Mexico City. Jeden z vagónikov horskej dráhy sa vo veľkej rýchlosti vykoľajil a vyletel z dráhy. Následky boli strašné.

Vagónik horskej dráhy sa v polovici jazdy vykoľajil a z veľkej výšky dopadol na zem. Najmenej dvaja ľudia zomreli a ďalších päť bolo zranených. Generálna prokuratúra v Mexico City uviedla, že pri havárii zahynuli dvaja muži vo veku 18 a 21 rokov v dôsledku zranenia hlavy a ďalších zranení.

Predbežné vyšetrenia zistili, že pri jazde na atrakcii starej niekoľko desiatok rokov s názvom Quimera (chiméra, prízrak) došlo k mechanickému zlyhaniu, ktoré spôsobilo uvoľnenie vagónika a jeho pád z vyše 10 metrov. Úrady považujú nehodu za vraždu z nedbanlivosti.

Na videu, ktoré teraz koluje na sociálnych médiách, vidno, že sa vagón takmer prevrátil a narazil do kovovej slučky na horskej dráhe. Zábery tesne po tragédii ukazujú ostatných návštevníkov, ako vydesene hľadia na obete, a krvavé škvrny na zemi vedľa havarovaného kovového vagóna.

Predavač z parku uviedol pre miestnu spravodajskú službu El Universal, že videl, ako jedného pasažiera vyhodilo z automobilu a ostatní si poudierali hlavy, pretože dráha si naďalej udržala vysokú rýchlosť a vliekla aj ostatné vagóny.

Týčiacu sa atrakciu Quimera v parku Chapultepec možno vidieť už z diaľky z hlavného mesta a jeho tri takmer zvislé žlté a červené slučky sú viditeľné aj z diaľnice. Niekoľko desiatok rokov stará dráha podobne ako mnoho iných atrakcií v La Feria putovala po iných parkoch na celom svete, kým si nenašla konečné miesto v Mexico City. Počas ďalšieho vyšetrovania bude park zatvorený.

Viac o téme: PádVykoľajenieMŕtviMexico CityNešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu