Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Desivá nehoda: Mobil neopatrne nechala na nabíjačke, ráno prinieslo hrozný objav

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/A. A.)

NUR-SULTAN – Odborníci ustavične varujú najmä mladých ľudí, že spať v blízkosti mobilu je nebezpečné. Napriek tomu sa na celom svete pravidelne stávajú tragédie zanechávajúce obete. Teraz k nim pribudla školáčka z kazašskej dedinky Bastobe.

Kazaška Alua Asetkyzy Abzalbeková (†14) si šla večer ľahnúť a mobil pripojila na nabíjačku. Kým sa prístroj nabíjal, počúvala hudbu a pritom zaspala. Nadránom sa batéria mobilu vznietila a vybuchla na jej vankúši. Dievča utrpelo desivé zranenia hlavy, ktorým na mieste podľahlo. Nasledujúce ráno ju našli mŕtvu.

Zariadenie bolo zapojené do zásuvky, uviedla polícia. Súdni experti neskôr potvrdili, že mobilný telefón explodoval skoro ráno po prehriatí, keď sa nabíjal, a to bolo príčinou smrti. Smrť dievčaťa označili ako „tragickú nehodu“. Značka smartfónu nebola zverejnená.

Desivá nehoda: Mobil neopatrne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Aluina rozrušená najlepšia priateľka Ajažan Dolaševa (15) zverejnila na sociálnych sieťach: „Stále tomu nemôžem uveriť. Bola si najlepšia. Boli sme spolu už od detstva. Bez teba je to pre mňa také ťažké. Tak veľmi mi chýbaš. Navždy si ma opustila.“ 

Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Viac o téme: ExplóziaPlameneNabíjačkaKazachstanMobilBastobe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu