Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO V chemickej továrni vo Francúzsku vypukol mohutný požiar: Evakuácia a zákaz vychádzať von

(Zdroj: Repro foto YouTube/Tendance Ouest)

PARÍŽ - Mohutný požiar vypukol vo štvrtok v ranných hodinách v chemickej továrni v meste Rouen na severe Francúzska. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady. Tie uzavreli školy v 11 okolitých obciach a vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali von.

Mohutný požiar, ktorý vypukol vo štvrtok v ranných hodinách v chemickej továrni v meste Rouen na severe Francúzska, predstavuje riziko znečistenia neďalekej rieky Seina. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestneho prefekta Pierra-Andrého Duranda.

"Stále bojujeme s požiarom a je tu riziko, že znečistenie prenikne do Seiny, ak pretečú zadržiavacie nádrže," povedal Pierre-André Durand. Úrady uzavreli školy v 13 mestách a dedinách a vyzvali obyvateľov v oblasti Rouenu, aby nevychádzali von. Prefektúra upozornila ľudí, ktorí prišli do kontaktu so sadzami z požiaru, aby si umyli ruky a takisto aj všetko ovocie a zeleninu pred tým, ako ju zjedia.

Prvé analýzy nenaznačujú "akútnu toxicitu" vo vzduchu, uviedli úrady podľa agentúry DPA. "Nemáme dôkazy o existencii rizika spojeného s výparmi," povedal minister vnútra Christophe Castaner v rozhlasovej stanici RTL.

Zatiaľ neboli hlásené obete na životoch. Požiar v závode Lubrizol, v ktorom sa vyrábajú chemické prísady do mazadiel a farieb, sa začal šíriť približne o 2.40 h SELČ. S ohňom bojuje v súčasnosti približne 200 hasičov a okolo továrne, z ktorej sa valil hustý čierny dym, vytvorili bezpečnostný kordón.

Viac o téme: PožiarRouen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu