Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čech (†44) na bicykli spoznával Island: Jazda po horskej ceste sa mu stala osudnou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JUŽNÝ ISLAND – Tragická smrť Čecha na Islande. Jeho telo sa našlo vedľa nespevnenej cesty F26 na juhu ostrova. Podľa tamojších médií vraj cestoval na bicykli sám. Meno zosnulého úrady nezverejnili. České ministerstvo zahraničia jeho smrť potvrdilo.

Mužovo bezduché telo objavili vedľa nespevnenej cesty F26 na juhu Islandu ľudia, ktorí prechádzali v piatok okolo. Z vyjadrenia juhoislandskej polície, ktorá o prípade informovala tento týždeň, vyplýva, že Čech cestoval sám a prvotné vyšetrovanie neodhalilo nijaké podozrivé okolnosti jeho úmrtia. Viac svetla do prípadu vnesú výsledky pitvy.

Muž podľa Icelandreview.com cestoval na bicykli po západnom a severnom Islande, tiež po tamojších horských trasách. Turistovo telo bolo nájdené severne od oblasti Vatnsfell. Pred svojou smrťou šiel po odľahlej horskej ceste F26, ktorá sa nazýva Sprengisandsleið. Je to nespevnená cesta, ktorá je vhodná iba pre terénne vozidlá.

VIDEO: Jazda po ceste F26 je náročná aj pre terénne autá

Cyklista z Česka smeroval od vulkánu Askja, ktorý je v strede islandskej vysočiny, do oblasti Landmannalaugaru na juhu krajiny.    

Meno zosnulého úrady nezverejnili. „Môžeme potvrdiť úmrtie českého občana v južnej časti Islandu,“ povedal pre Lidovky.cz hovorca českého ministerstva zahraničia Robert Řehák. Rodina nebohého bola o tragickej udalosti informovaná prostredníctvom českého konzulátu.

Viac o téme: IslandČechSmrťBicykel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu