Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodič s alkoholom v krvi chcel uniknúť polícii: FOTO Onedlho narazil do stromu

Vodič s alkoholom v krvi chcel uniknúť Zobraziť galériu (3)
Vodič s alkoholom v krvi chcel uniknúť (Zdroj: KR PZ v Trnave)

TRNAVA – Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovala v sobotu (29. 6.) v Trnave v podvečerných hodinách vodiča, ktorý bol evidentne pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Občania nahlásili na políciu, že pri obchode na Zelenečskej ulici stojí čudne zaparkované auto a vodič v ňom spí. "Počas vykonávania lustrácie sa s vozidlom pokúsil uniknúť. Policajti sa snažili auto zastaviť pomocou zvukového a svetelného výstražného zariadenia. Vodič smeroval na Hrnčiarovce nad Parnou, kde neďaleko obce zišiel z cesty, narazil do stromu a skončil v poli," uviedla Kredatusová.

Vodič s alkoholom v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

Pri nehode sa 25-ročný muž z okresu Sobrance ľahko zranil. "Dychovou skúškou mu bolo zistené požitie alkoholu 0,55 miligramu na liter, čo je v prepočte 1,15 promile. Mladý muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu môže hroziť odňatie slobody na jeden rok," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Vodič s alkoholom v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby k vedeniu vozidiel pristupovali zodpovedne. "V tomto prípade sa, našťastie, nikomu inému nič nestalo. Po chodníku, cez ktorý preletel, sa však bežne pohybujú chodci, cyklisti a rodiny s deťmi," upozornila na to Kredatusová.

Viac o téme: AlkoholStromVodičNarazilPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu