Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smrteľný jed z nemeckej lekárne: Žena vypila roztok glukózy, ona, ani jej novonarodené bábätko neprežili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká polícia vyšetruje smrť mladej ženy a jej novorodeného dieťaťa, ktorú zrejme spôsobil kontaminovaný roztok glukózy z lekárne. V pondelok o tom informovala agentúra DPA. Mesto Kolín nad Rýnom varovalo svojich občanov, aby glukózové prípravky z podozrivej lekárne nepoužívali, jej majiteľ už nesmie nijaké vlastné prípravky ďalej predávať.

Dvadsaťosemročná žena a jej dieťa, ktoré sa narodilo akútnym cisárskym rezom, zomreli minulý týždeň. Prípad ohlásil polícii lekár, ktorý vyšetrovateľa informoval aj o ďalšie žene, ktorej požitie roztoku glukózy spôsobilo zdravotné komplikácie. Táto pacientka však kvôli nevoľnosti neskonzumovala celé množstvo glukózového roztoku.

Glukózový prípravok pochádza z lekárne Heilig Geist Apotheke v kolínskej štvrti Longerich. Polícia sa preto domnieva, že roztok bol kontaminovaný. Prípad vyšetruje oddelenie vrážd, ktoré už v lekárni zaistilo dôkazy.

Tehotné ženy môžu počas tehotenstva absolvovať záťažový test na cukrovku odborne nazývaný orálny glukózový tolerančný test. Lekári ho zvyčajne vykonávajú medzi 24. a 28. týždňom tehotenstva. Ženy vypijú roztok glukózy a laboratórne sa potom merajú hodnoty cukru v krvi budúcich matiek.


Čítajte aj: Desivé pozadie smrti Davida (†9), ktorého zavraždila matka: Chcela ho priviesť do "stavu duchov"


V Česku vzbudil v roku 2014 rozruch prípad, keď zdravotná sestra v Orlovej na Karvinsku dala tehotnej žene pri glukózovom teste omylom vypiť jedovatú dezinfekciu. Tridsaťdvaročná žena o niekoľko hodín neskôr zomrela.

Viac o téme: TehotenstvoLekáreňKolín nad RýnomRoztok glukózy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu