Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útok v prísne stráženej Zelenej zóne v Bagdade: Dve rakety dopadli vedľa veľvyslanectva USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Felipe Dana)

BAGDAD - Dve rakety dopadli v noci na utorok vedľa veľvyslanectva USA v irackej metropole Bagdad a zahraniční diplomati hlásili, že sa opakovane rozozvučali poplašné sirény. Tlačovej agentúre AFP to uviedli bezpečnostné zdroje.

K najnovšiemu útoku v prísne stráženej Zelenej zóne, kde sa nachádzajú zahraničné ambasády a budovy irackej vlády, došlo v čase zvýšeného napätia medzi dvoma hlavnými spojencami Bagdadu, Teheránom a Washingtonom.

Zahraničný bezpečnostný zdroj vo vnútri Zelenej zóny povedal, že obe rakety dopadli do blízkosti americkej ambasády a tretia do rieky Tigris, na ktorú je z amerického veľvyslanectva dobrý výhľad. "Jedna raketa dopadla do areálu ambasády, tri metre za vstupom do nej," spresnil zdroj pre AFP.

Iracký bezpečnostný zdroj potvrdil agentúre AFP, že najmenej jedna raketa typu kaťuša zasiahla krátko pred pondelkovou polnocou pozemok ambasády a zistilo sa, že bola vypálená z oblasti južne od Bagdadu, ktorú ovládajú iracké polovojenské sily blízke Iránu.

Podľa irackej armády dve strely zasiahli okraj Zelenej zóny. Žiadny zo zdrojov sa nezmienil o obetiach a k útokom sa neprihlásila žiadna skupina. Zahraničné diplomatické zdroje zo spomínanej Zelenej zóny povedali, že počas noci sa dvakrát rozozvučali sirény americkej ambasády.

Viac o téme: RaketyIrakBagdadVeľvyslanectvo USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu