Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hrôzostrašný objav: Polícia našla v pivnici činžiaku ženu (†85) v rakve, bizarná výhovorka jej syna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Muž v Berlíne čelí podozreniu, že viac ako dva roky schovával v pivnici svojho domu mŕtvu matku, aby poberal jej dôchodok. Polícia prípad vyšetruje ako podvod a porušenie zákona o pohrebníctve. Podozrivý uviedol, že iba plnil matkinu poslednú vôľu.

Peter (31) sa mal úspešne hrať na debila, zbohatol na dávkach: Dôkaz o inteligencii kazí jeho plány

Osemdesiatpäťročná Gerda Anna Marie M. podľa doterajších zistení zomrela prirodzenou smrťou niekedy na začiatku roka 2017. Jej 57-ročný syn Uwe ju nepochoval, ale uložil do podomácky vyrobenej truhly v pivničnej kóji svojho činžiaku v berlínskej štvrti Pankow. Telo nabalzamoval a predišiel tak prípadnému pachu. Informovala agentúra DPA.

"Išiel som do Obi, nakúpil zopár dosák a vyrobil som jej rakvu," povedal podľa denníka Bild muž, ktorý je inak na invalidnom dôchodku a má problémy platiť nájom.

Jeho susedia celý čas nič netušili, lebo im povedal, že matka trávi starobu v Španielsku. "Moja matka to tak chcela, splnil som jej poslednú vôľu," dodal s tým, že každý mesiac si takto prišiel na necelých 1500 eur.

Policajti sa o počínaní muža dozvedeli náhodou. Boli privolaní známym, ktorý sa s dotyčným pohádal. V byte a v pivnici následne vykonali prehliadku, pretože zistili, že je tam nahlásená jeho nezvestná matka.

Podľa policajnej hovorkyne je prípad "taký hrôzostrašný, ako len môže znieť". Podľa nej sa muž dopustil priestupku, pretože podľa nemeckých zákonov musí byť zosnulý pochovaný.

S prípadom ukrytej mŕtvoly sa nemecká metropola stretla už predtým. Vlani v apríli bol na doživotie odsúdený tamojší starinár, ktorý zastrelil seniora, telo roky ukrýval v mrazničke a každý mesiac inkasoval jeho penziu.

Viac o téme: PivnicaDôchodokRakva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu