Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump prišiel o poradcu: Jeho názory sú omnoho tvrdšie ako názory Boltona

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že odchod jeho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona nezmierni postoje USA voči Venezuele. Informovala o tom agentúra AFP.

Bolton, ktorý podľa AFP tvrdo presadzoval, aby Washington vytlačil Nicolása Madura z pozície prezidenta Venezuely, skončil vo funkcii v utorok. Niektoré médiá začali polemizovať, či Trump po jeho odchode zvolí zmierlivejší prístup k Venezuele. Prezident však na Twitteri naznačil, že jeho prístup by mohol byť ešte tvrdší. "Pravdupovediac, moje názory na Venezuelu a hlavne Kubu boli omnoho tvrdšie ako názory Johna Boltona. On ma brzdil!" napísal.

Viac ako 50 krajín vrátane USA uznáva opozičného lídra Venezuely Juana Guaidóa ako legitímneho prezidenta krajiny. Madura zase podporujú Rusko, Čína a Kuba. Washington medzičasom uvalil sankcie na venezuelských štátnych predstaviteľov a miestny ropný priemysel. Venezuela zažíva masívny odliv svojich občanov, ktorí krajinu opúšťajú v dôsledku ekonomickej a politickej krízy.

Viac o téme: PoradcaUSADonald TrumpVenezuelaJohn Bolton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu