Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Džihádisti zaútočili v Nigérii proti vojakom: Zahynuli najmenej štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter.com/Crevo360)

ABUJA - Najmenej traja nigérijskí vojaci a jeden príslušník polície prišli o život pri útoku džihádistov, ku ktorému došlo vo štvrtok na severovýchode Nigérie v štáte Borno. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Bojovníci extrémistickej skupiny Daeš v provincii Západná Afrika (ISWAP) vtrhli do mesta Gajiram približne o 02.00 h miestneho času (03.00 h SELČ) na deviatich terénnych vozidlách s namontovanými guľometmi a spustili paľbu na vojenský tábor príslušníkov bezpečnostných síl. "Teroristi počas útoku zabili troch vojakov a jedného policajta a zmocnili sa niekoľkých vozidiel," uviedol pre AFP zdroj z prostredia nigérijských bezpečnostných síl.

Išlo o v poradí tretí útok na bezpečnostné sily v Gajirame za posledný mesiac. Celkovo pri nich zahynulo desať vojakov a policajtov. Gajiram leží na ceste spájajúcej mesto Maiduguri, ktoré je metropolou štátu Borno, s posádkovým mestom Monguno. V oblasti okrem ISWAP pôsobí aj extrémistická skupina Boko Haram, ktorá od roku 2009 na prevažne moslimskom severovýchode Nigérie bojuje za vytvorenie islamského štátu. Kým ISWAP, ktorá sa od Boko Haram odštiepila v polovici roku 2016, útočí najmä na nigérijské bezpečnostné sily, Boko Haram sa pri svojich útokoch zameriava najmä na tzv. mäkké ciele.

Viac o téme: VojaciPolícia útok NigériaDžihádisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu