Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenský rezort varuje pred zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou: Pozor na nočné podniky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pred zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou v Mexiku varuje slovenský rezort diplomacie. Slovenských turistov cestujúcich do krajiny vyzýva na opatrnosť a obozretnosť pri pobyte aj presunoch po krajine a odporúča zvýšiť opatrnosť pri návštevách nočných podnikov, vyhýbať sa opusteným miestam s nízkou frekvenciou, ale aj zhromaždeniam a demonštráciám.

Ako ďalej informuje internetová stránka ministerstva zahraničných vecí, najmä vo väčších mestách sa zahraniční turisti často stávajú obeťou krádeží batožiny, osobných vecí a peňazí. Veľvyslanectvo preto odporúča nenosiť veľa peňazí ani osobné veci pri sebe, ale nechať ich v hotelovom trezore. Pri presunoch taxíkom odporúča využívať len autorizované služby. Pre krajinu platí druhý zo štyroch stupňov cestovného odporúčania, pričom druhý stupeň znamená zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí.

„Vzhľadom na opakované sa incidenty aj vo vysoko frekventovaných letoviskách, konkrétne na Yucatánskom polostrove vo federálnom štáte Quintana Roo, odporúčame pri cestách aj do týchto oblastí zvážiť nutnosť návštevy nočných podnikov mimo hotelov, pohybovať sa v strážených hotelových zónach, zvážiť individuálnu turistiku a ísť na fakultatívne výlety cez oficiálne cestovné kancelárie," informuje ministerstvo.

Vzhľadom na nestabilnú bezpečnostnú situáciu odporúča zvážiť nevyhnutnosť návštevy federálnych štátov: Guerrero, Colima, Durango, Zacatecas, Sinaloa, Sonora, Chihuahua, Tamaulipas, Michoacán (okrem miest Morélia / Pátzcuaro), Tabasco, Chiapas a zvážiť presuny po štáte Jalisco a Guanajuato.

V prípade plánovanej cesty radia turistom mať dôkladne pripravený itinerár so zabezpečeným ubytovaním a presunmi po krajine, pohybovať sa prednostne letecky a minimalizovať presuny autom po zotmení. Zároveň vyzývajú slovenských občanov, aby pri ceste do Mexika využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na stránke rezortu.

Viac o téme: TuristiMexikoSlovenský rezort diplomacie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu