Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vzácne stretnutie Putina s Erdoganom: Spoločne otvárali leteckú prehliadku

Putin s Erdoganom otvorili leteckú prehliadku MAKS 2019. Zobraziť galériu (4)
Putin s Erdoganom otvorili leteckú prehliadku MAKS 2019. (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Úzke vzťahy svojich krajín vyzdvihli v utorok ruský prezident Vladimir Putin a jeho turecký náprotivok Recep Tayyip Erdogan, keď na Letisku Žukovskij spoločne otvorili veľkú leteckú šou MAKS. Informuje o tom agentúra AP.

 Erdogan bol Putinovým čestným hosťom na slávnostnom otvorení tohto podujatia a dokonca mal umožnené nahliadnuť do vnútra kokpitu najnovšieho ruského stíhacieho lietadla Suchoj Su-57, ktoré na tejto prehliadke po prvý raz oficiálne predstavili. Vojenské vzťahy Turecka s Ruskom sú predmetom znepokojenia zo strany Severoatlantickej aliancie (NATO) a zvlášť USA po tom, ako Ankara zrealizovala nákup ruských raketových obranných systémov S-400.

Putin s Erdoganom otvorili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP)

Spojené štáty tvrdia, že tento arzenál je nekompatibilný s NATO a predstavuje hrozbu pre americký program viacúčelových stíhacích lietadiel Lockheed Martin F-35 Lightning II. Washington preto zrušil účasť Turecka na tomto výcvikovom programe a zároveň pohrozil uvalením sankcií na Ankaru.

Putin s Erdoganom otvorili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Pavel Golovkin)

Medzinárodná prehliadka MAKS 2019 sa koná od 27. augusta do 1. septembra. Jej organizátormi sú ruské ministerstvo priemyslu a obchodu a spoločnosť Rostec, píše agentúra TASS. Na podujatí sa zúčastňuje dovedna 827 spoločností z 33 krajín; zahraničných firiem je 184.

Putin s Erdoganom otvorili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Viac o téme: LetiskoVladimir PutinRecep Tayyip ErdoganLetecká prehliadka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu