Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Slovenka (34) chovala vo vani dve tigríčatá, mláďatá uhynuli vo viedenskej ZOO

Dve tigríčatá odobraté z bytu občianky SR uhynuli v zoo vo Viedni
Dve tigríčatá odobraté z bytu občianky SR uhynuli v zoo vo Viedni (Zdroj: stream24.ilsole24ore.com)

VIEDEŇ - Dve tigrie mláďatá, ktoré pred viac než dvoma týždňami odobrali 34-ročnej Slovenke, ktorá sa o ne starala vo svojom byte v rakúskom Hainburgu, uhynuli vo viedenskej Zoologickej záhrade Schönbrunn. V utorok o tom informovali predstavitelia zoo s tým, že napriek všetkým snahám sa ich zachrániť nepodarilo.

"Na začiatku nám ich napredovanie robilo radosť. Dobre pili aj priberali na váhe," uviedol zverolekár Thomas Voracek a dodal, že to však ešte neznamenalo, že by sa úplne zotavili. Ako napísal denník Kurier, políciu o tom, že istá žena si do svojho bytu priviedla dve tigrie mláďatá, upovedomilo združenie na ochranu zvierat.

Keďže držba tigrov nie je v Rakúsku okrem zoologických záhrad a výskumných centier legálna, oslabené mláďatá putovali následne do starostlivosti viedenskej zoo. Slovenka sa o dve tigríčatá spolu s ich sestrou podľa rakúskych médií starala v príslušnom zariadení na Slovensku. Keďže dve z nich neboli v dobrom stave, vzala si ich domov, kde ich umiestnila do vane pod ohrievaciu lampu, aby sa o ne mohla postarať.

Viac o téme: RakúskoSchönbrunnTigríčatáHainburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu