Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sexuálneho zvrhlíka v Prahe dolapila polícia: Cudzinec môže mať na svedomí viac žien

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Týdeník policie/printscreen)

PRAHA – Policajti v sobotu zadržali muža, ktorý sa mal v Prahe pokúsiť znásilniť tri ženy. Veľkou mierou k jeho dochyteniu prispel operátor mestského kamerového systému. Od štvrtka 1. augusta pracovali kriminalisti na prípade znásilnenia, ktorý sa stal v ten deň na Dolnojirčanskej ulici v Prahe 4.

Ženu (26) tam okolo 17. hodiny nečakane zozadu napadol neznámy muž. Jednou rukou ju schytil okolo tela, druhou ju začal ohmatávať na intímnych miestach a snažil sa ju strhnúť na zem. Napadnutá žena sa však nezľakla, začala volať o pomoc a po chvíli zápasenia sa jej podarilo vymaniť z pevného zovretia. Páchateľ od ďalšieho konania upustil a dal sa na útek. Hoci na miesto po udalosti dorazilo hneď niekoľko policajných hliadok a začali podľa pomerne presného popisu násilníka hľadať, nájsť sa ho nepodarilo.O dva dni neskôr okolo pol desiatej večer si operátor mestského kamerového systému všimol na monitore muža, ktorý stál niekoľko minút na autobusovej zastávke Kačerov, sledoval okolie a jeho výzor sa nápadne zhodoval s popisom hľadaného násilníka. Na miesto bolo vyslaných niekoľko hliadok a začali pátrať po mužovi, ktorý medzitým zmizol v priestoroch metra. Do pátrania sa okrem iných zapojili aj policajti oddelenia Metro, ktorí hľadali dotyčného prostredníctvom kamerového systému v podzemke a navigovali ostatné hliadky. Po hodine pátrania bol podozrivý objavený na kamerách vo vestibule metra Háje. Tam ho tiež zadržali členovia špeciálnej poriadkovej jednotky a predviedli ho na policajnú stanicu na ďalšie úkony.

Sexuálneho zvrhlíka v Prahe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)
​Vyšetrovaním celého prípadu kriminalisti zistili, že zadržaný cudzinec (21) má na svedomí ďalšie dva pokusy o znásilnenie, ktoré spáchal v stredu 31. júla v Prahe 5 a 10. Je možné, že počet jeho skutkov nie je konečný. Touto cestou sa preto polícia obracia na ženy, ktoré majú rovnakú skúsenosť, aby kontaktovali linku 158, ak to ešte neurobili, a aby nenechali tieto činy bez potrestania. V uplynulých dňoch bolo násilníkovi vznesené obvinenie pre trestné činy znásilnenia v štádiu pokusu. Ak bude odsúdený, hrozí mu až desaťročný pobyt za mrežami.

 

Viac o téme: MetroŽenyCudzinecPrahaOhmatávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu