Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Putin vycestoval na Krym: Zúčastnil sa na zraze Nočných vlkov

Putin na stretnutí Nočných vlkov
Putin na stretnutí Nočných vlkov (Zdroj: Facebook/Dezinformácie Hoaxy Propaganda)

SEVASTOPOL - Ruský prezident Vladimir Putin sa v sobotu zúčastnil na zraze motorkárskeho klubu Noční vlci v krymskom meste Sevastopol. Informoval o tom Kremeľ na svojej webovej stránke. V poradí 11. medzinárodný motorkársky zraz s názvom Shadow of Babylon sa konal na Kryme, ktorý Rusko v roku 2014 anektovalo od Ukrajiny.

Podľa správ ruských médií Putin na akciu dorazil v sprievode vodcu Nočných vlkov Alexandra Zaldostanova. Spolu s ruským prezidentom sa akcie zúčastnil aj šéf Krymskej republiky Sergej Aksionov a sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev.

Putin pri tejto príležitosti predniesol krátky neformálny prejav, v ktorom prítomných motorkárov označil za svojich priateľov a ich zraz za úžasnú akciu pravých ruských vlastencov. "Veľmi ma teší to, že títo odvážni a skvelí ľudia sú príkladom pre mládež v našej krajine a ukazujú im správny postoj voči Rusku," vyhlásil šéf Kremľa.

Kontroverzný klub Noční vlci je známy šírením myšlienok ruského nacionalizmu. Otvorene napríklad podporoval anexiu Krymu Ruskom a následné separatistické hnutie na východe Ukrajiny. Noční vlci zdôrazňujú svoj príklon k pravoslávnej viere, čo ich podľa vlastných slov odlišuje od ostatných motorkárskych klubov, ktoré sú zapletené v kriminálnych aktivitách.

Viac o téme: StretnutieVladimir PutinKrymSevastopolNoční vlci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu