Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyšetrovanie desivej streľby v Daytone sa začalo: Čo viedlo mladíka k útoku?

Streľba v Daytone si vyžiadala až deväť mŕtvych.
Streľba v Daytone si vyžiadala až deväť mŕtvych. (Zdroj: SITA/AP/John Minchillo)

DAYTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal vyšetrovanie nedeľnej streľby v meste Dayton v štáte Ohio, ktorá si vyžiadala deväť obetí. Poukázal pritom na strelcov záujem o násilnú ideológiu, uviedla v utorok agentúra AP.

Špeciálny agent Todd Wickerham informoval, že vyšetrovatelia sa pokúsia zistiť, aké ideológie ovplyvnili 24-ročného Connora Bettsa. FBI sa snaží tiež zistiť, kto mu mohol pomáhať a prečo si vybral za cieľ daytonskú zábavnú štvrť Oregon. Policajný šéf v Daytone Richard Biehl uviedol, že Betts bol posadnutý násilím a vyjadril "túžbu spáchať masovú streľbu". Polícia však podľa televíznej stanice CNN stále nevie, čo ho k streľbe motivovalo.

Agentúra AP pripomína, že Betts mal masku a nepriestrelnú vestu, keď spustil paľbu zo skrátenej verzie pušky AR-15 pred nočnými klubmi v Daytone. Zabil svoju mladšiu sestru a osem ďalších osôb, pričom 37 ďalších ľudí utrpelo zranenia - štrnásti strelné. Policajti ho zastrelili do 30 sekúnd, odkedy spustil paľbu.

Ďalších 22 ľudí prišlo o život pri sobotňajšej streľbe v nákupnom centre v texaskom meste El Paso. Podozrivý 21-ročný páchateľ Patrick Crusius je vo väzbe, čelí obvineniu z vraždy s priťažujúcimi okolnosťami a hrozí mu trest smrti. Pred masakrou ešte zverejnil na internete rasistický a protiimigračný manifest. V ňom vyjadril nenávisť voči "hispánskej invázii" do mesta El Paso a pochvalne sa vyjadril o nedávnych masakrách v dvoch novozélandských mešitách.

Viac o téme: StreľbaVyšetrovanieFBIOhioDayton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu