Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krvavá vojna kartelov: Desivé VIDEO pred popravou bossa pripomína teroristov ISIS

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/printscreen)

CIUDAD DE MÉXICO – Anonym ohlásil mexickým úradom nález mužského tela, visiaceho nad nadjazdom diaľnice v štáte Guanajuato v centre Mexika. Zistilo sa, že ide o telo Adolfa Mendozu Valenciu, lídra drogového kartelu, ktorý pred pár dňami zmizol.

Adolfa Mendozu Valenciu uniesli členovia kartelu Jalisco New Generation. Neskôr zverejnili video, na ktorom polonahý a spútaný Valencia, známy aj ako El Michoacano sedí priviazaný o stoličku pred hlavňou automatu a priznáva svoje skutky. Mužský hlas za kamerou ho vypočúva počas nahrávky, ktorá bola neskôr zverejnená na sociálnych médiách. „Volám sa Adolfo Mendoza Valencia,“ vraví zmučený muž a priznáva, že prevádzkoval drogovú sieť vo Valle de Santiago.

Kartel Jalisco považovaný za najsilnejšiu zločineckú organizáciu v Mexiku pohrozil, že teraz pôjde po Valenciovom šéfovi Josém Antoniovi „El Marrovi“ Yépezovi Ortizovi. El Marro je lídrom kartelu v Santa Rosa de Lima, ktorý sa dostal k moci prostredníctvom nezákonného obchodu s ropnými výrobkami. Mendozu Valenciu zavraždili dva dni nato, ako údajní členovia jeho kartelu zaútočili na policajnú stanicu vo Valle de Santiago a zabili päť väzňov. Na videu na Valenciu mieria zbraňami ozbrojení členovia kartelu Jalisco. Mužský hlas za kamerou ho vypočúva počas nahrávky, ktorá bola neskôr zverejnená na sociálnych médiách.

Krvavá vojna kartelov: Desivé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/printscreen)

Telo obchodníka s drogami sa neskôr našlo visiace z nadjazdu na diaľnici v Guanajuato. Podľa miestnych mexických médií Valencia predtým unikol pokusu o atentát, pri ktorom 27. júla zabili jeho 17-ročného syna a priateľa. Oba zločinecké syndikáty boli zapletené do krvavého konfliktu, ktorý trvá od decembra 2017, keď El Marro vyhlásil vojnu kartelu Jalisco pod vedením Nemesia „El Mencha“ Osegueru Cervantesa, bývalého spojenca Joaquína „El Chapa“ Guzmána. Vydanie El Mencha požaduje vláda USA. Oba gangy bojujú o kontrolu vysoko výnosného nelegálneho obchodu s ropnými výrobkami označovaného ako „huachicoleo“.

Viac o téme: DrogyVojnaVraždyKartelMendoza Valencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu