Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Malajzijská polícia v plnom nasadení: Mladá Írka stratená v dažďovom pralese

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia v pondelok oznámila, že začala pátranie po 15-ročnom dievčati z Írska, ktoré sa cez víkend stratilo v dovolenkovom stredisku v dažďovom pralese neďaleko mesta Kuala Lumpur. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa informácií, ktoré rodina nezvestnej Nory Anne Quoirinovej poskytla polícii, dievča zmizlo zo svojej izby v nedeľu ráno po tom, čo sa rodina v sobotu večer ubytovala v horskej oblasti v blízkosti mesta Seremban, ktoré leží 63 kilometrov južne od metropoly Kuala Lumpur, uvádza sa vo vyhlásení polície.

"Pri pátraní po (nezvestnej) tínedžerke spolupracujeme so všetkými policajnými oddielmi, ako aj s hasičským zborom," povedal hovorca polície. Írska ambasáda v Kuala Lumpure uviedla, že rodine Quoirinovej poskytuje konzulárnu pomoc.Teta nezvestnej Aisling Agnewová povedala, že jej neter je veľmi zraniteľná, keďže trpí poruchami učenia i vývojovými hendikepmi. Podľa jej slov by rodičov dobrovoľne neopustila.

Zástupca šéfa miestnej polície uviedol, že prípad sa vyšetruje ako zmiznutie, a nie ako únos. Mobilizovaných je podľa jeho slov viac než 100 pracovníkov z rôznych vládnych agentúr. Predstavitelia horského strediska, ktoré sa nachádza na úpätí pohoria Titiwangsa a pri lesnej rezervácii, oznámili, že na pátraní po mladej Írke takisto spolupracujú s políciou.

Viac o téme: PátranieStratenáPolícia MalajziaÍrka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu