Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Malajzii našli nahé telo dievčaťa: Potvrdené, patrí nezvestnej francúzsko-írskej tínedžerke

Na videosnímke záchranára sa zhromažďujú na mieste nálezu v malajzijskom Pantai
Na videosnímke záchranára sa zhromažďujú na mieste nálezu v malajzijskom Pantai (Zdroj: TASR/AP Photo)

SEREMBAN - Telo nájdené v utorok po rozsiahlom pátraní v Malajzii patrí 15-ročnej tínedžerke francúzsko-írskeho pôvodu Nore Quoirinovej, ktorá zmizla pred 10 dňami z letoviska v dažďovom pralese neďaleko malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpur.

"Rodina potvrdila, že je to telo Nory," uviedol policajný šéf štátu Negeri Sembilan. Jej nahé telo našli pri malom potoku približne dva kilometre od miesta, kde sa stratila. Zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo jej smrť. Pitvu jej tela vykonajú v stredu, uviedla agentúra Reuters. 

Podľa informácií, ktoré rodina Quoirinovej poskytla polícii, dievča zmizlo zo svojej izby v nedeľu ráno 4. augusta po tom, čo sa rodina v sobotu večer ubytovala v horskej oblasti v blízkosti mesta Seremban, ktoré leží 63 kilometrov južne od metropoly Kuala Lumpur.

Teta nezvestnej Aisling Agnewová už skôr povedala, že jej neter je veľmi zraniteľná, keďže trpí poruchami učenia i vývojovými hendikepmi. Podľa jej slov by rodičov dobrovoľne neopustila. Zástupca šéfa miestnej polície v predchádzajúcich dňoch však uviedol, že prípad vyšetrujú ako zmiznutie, a nie ako únos. Mobilizovaných bolo podľa jeho slov viac než 350 pracovníkov z rôznych vládnych orgánov. Pomáhali aj vrtuľníky, drony, cvičené psy a potápači. Na pátraní v hustej džungli spolupracovali aj predstavitelia horského strediska, ktoré sa nachádza na úpätí pohoria Titiwangsa a pri lesnej rezervácii.

Viac o téme: TeloPátranieMalajziaKuala LumpurNora Quoirin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu