Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Malta z nemeckej lode prevezme migrantov: Prerozdelia ich medzi členov Európskej únie

Joseph Muscat
Joseph Muscat (Zdroj: TASR/AP)

VALLETTA - Maltský premiér Joseph Muscat v sobotu povedal, že Malta prevezme 40 migrantov zachránených loďou nemeckej mimovládnej organizácie Sea-Eye predtým, ako ich prerozdelia medzi členské krajiny Európskej únie. Informovala o tom agentúra DPA.

"Na základe žiadosti Nemecka, Malta povolí vstúpiť do prístavu 40 migrantom z nemeckej lode Alan Kurdi," napísal Muscat na Twitteri a dodal, že nemecká vláda a Európska komisia (EK) zabezpečili, že všetky zachránené osoby budú prerozdelené do členských krajín EÚ.

Taliansko záchrannej lodi Alan Kurdi odmietlo v piatok povoliť zakotviť pri ostrove Lampedusa. Nemecká mimovládna organizácia Sea-Eye v sobotu požiadala Maltu o povolenie o vplávanie lode s migrantmi do jedného z jej prístavov.

Loď španielskej mimovládnej organizácie Proactiva Open Arms (POA) so 124 migrantmi na palube stále hľadá prístav po tom, ako jej Taliansko takisto nepovolilo zakotviť v niektorom z jeho prístavov, pripomína DPA. Talianska pobrežná stráž však podľa riaditeľa POA Óscara Campsa z paluby lode dopravila do bezpečia dve tehotné ženy.

Viac o téme: Členské krajinyMigrantiNemecká loďMaltaEurópska úniaJoseph MuscatSea-Eye
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu