Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v dovolenkovom rezorte: Mladú ženu prešla v chorvátskom mori motorová loď

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

RIJEKA – Mladá Rakúšanka (†28) si v stredu popoludní užívala osviežujúce chorvátske more a tešila sa zo života. Lodivod motorového plavidla si ju zrejme nevšimol a loď ju prešla. Utrela vážne zranenia, ako uviedlo ministerstvo mora, dopravy a infraštruktúry (MMPI).

Stalo sa to v stredu okolo 16. hod. asi 300 metrov od brehu pred miestnym hotelom v Malinskej. Loď počas plavby zasiahla plávajúcu Rakúšanku a spôsobila jej ťažké zranenia. Krátko nato im podľahla. Páchateľ tejto ťažkej námornej nehody, ako uviedlo MMPI, lodivod motorového športového a rekreačného člna, ktorým bol chorvátsky občan, viedol loď cez zónu pre kúpajúcich sa.

Tragédia v dovolenkovom rezorte:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Testovaním na prítomnosť alkoholu v krvi sa zistilo, že páchateľ nebol pod vplyvom alkoholu. Štátnu prokuratúru o incidente informovali, vypočutie páchateľa v rámci vyšetrovania príčin tejto závažnej námornej nehody pokračuje vo štvrtok, pretože páchateľ údajne v stredu nebol v takom psychickom a fyzickom stave, aby sa k činu vyjadril – rovnako ako rodinní príslušníci obete.

Viac o téme: NehodaLoďPlavkyňaChorvátskoRijeka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu