Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Britský veľvyslanec s tvrdým odkazom smerom k Trumpovi: Jeho exekutívu označil za nešikovnú

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

LONDÝN - Podľa uniknutých diplomatických poznámok zverejnených v nedeľnom vydaní britského denníka Daily Mail označil britský veľvyslanec v USA amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho administratívu za "nešikovnú" a "unikátne nefunkčnú".

Agentúra AFP citujúc denník uviedla, že veľvyslanec Kim Darroch údajne v poznámkach napísal, že Trump by mohol "padnúť a spáliť sa" a skončiť v prezidentskom úrade s potupou. "Naozaj neveríme, že by sa táto administratíva mohla stať podstatne normálnejšou, menej nefunkčnou, menej nepredvídateľnou, menej rozštiepenou na frakcie, menej diplomaticky neohrabanou a nešikovnou," napísal Darroch v jednej zo svojich depeší, ktoré posielal do Británie.

Darroch vo svojich najodsudzujúcejších komentároch opísal Trumpa, ktorý bol počas štátnej návštevy Británie minulý mesiac prijatý kráľovnou Alžbetou II, ako "neistého" a "nekompetentného". Veľvyslanec podľa denníka napísal, že "podlý boj zblízka a chaos" v  Bielom dome, o ktorom sa toľko píše v Spojených štátoch a Trump to vyvracia ako falošné správy, je vo veľkej miere pravdou. Darroch je jedným z najskúsenejších britských diplomatov, ktorý bol vyslaný do Washingtonu v januári 2016, predtým, ako Trump vyhral prezidentské voľby.

Viac o téme: VeľvyslanecPrezident USADonlad TrumpKim Darroch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu