Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kongresman Amash opúšťa republikánov: Tvrdý odkaz od Trumpa

Justin Amash
Justin Amash (Zdroj: SITA/J. Scott Applewhite)

WASHINGTON - Člen Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Justin Amash, ktorý je častým kritikom prezidenta Donalda Trumpa vystúpil vo štvrtok z Republikánskej strany a uviedol, že politici v súčasnosti preukazujú väčšiu lojalitu k svojim stranám ako k americkému ľudu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Amash, ktorý v Kongrese zastupoval štát Michigan, bol prvým republikánom, ktorý otvorene povedal, že prezident Trump by si za svoje správanie zaslúžil ústavnú žalobu (impeachment). "Zo systému dvoch strán (Republikánskej a Demokratickej) sa vyvinula existenčná hrozba pre americké zásady a inštitúcie." napísal Amash vo štvrtok pre denník Washington Post s tým, že lídri demokratov a republikánov v Kongrese si neplnia svoju úlohu kontroly výkonnej moci a konajú čisto po straníckej línii.

Na Amashov odchod z Republikánskej strany reagoval na Twitteri aj Donald Trump, ktorý jeho krok označil za "úžasnú správu pre stranu""Úžasná správa pre Republikánsku stranu, že z nej "odchádza" jeden z najtupších a najnelojálnejších ľudí v Kongrese... Totálny skrachovanec! napísal na Twitteri americký prezident.

Viac o téme: Donald TrumpJustin AmashRepublikánska strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu