Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Zábery z bezpečnostnej kamery: Dieťa spadlo na vlakovej stanici, rodičia, dávajte pozor

Videozáznam sa šíril prostredníctvom sociálnych sietí
Videozáznam sa šíril prostredníctvom sociálnych sietí (Zdroj: YouTube/ Daily Trends)

SYDNEY - V Austrálii zverejnili v utorok zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú dieťa padajúce z vlakového nástupišťa v čase, keď tam stál vlak. Tamojšia vláda tak urobila v snahe upozorniť rodičov, aby počas rušných školských prázdnin dávali na svoje deti pozor. Informovala o tom agentúra Reuters.

Na záberoch priemyselnej kamery vidieť, ako na stanici v Sydney zastavil vlak a k jedným otvoreným dverám žena tlačí kočík. Keď chce kočík zodvihnúť do vlaku, dieťa kráčajúce vedľa nej spadne do medzery medzi ňou a pristaveným vlakom.

Žena následne zdvihne ruku, aby upozornila železničný personál. Medzitým zjavne nezranené dieťa vytiahne naspäť na nástupište okoloidúci cestujúci. "Jednoduchá vec, ako držať svoje dieťa za ruku počas presúvania sa na staniciach a nastupovania do vlaku, môže zabrániť, aby sa vážne zranilo, či horšiemu," uviedol minister dopravy Nového Južného Walesu Andrew Constance.

Tvár ženy na záberoch rozmazali. Hovorkyňa vlády sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila. Videozáznam sa šíril prostredníctvom sociálnych sietí, pričom pod príspevkom mal 1600 komentárov a 1100 zdieľaní. V ďalšom videu zverejnenom vládou dieťa padá z vlakového nástupišťa tvárou napred počas vystupovania z vlaku.

V treťom zverejnenom videu zase mladá osoba beží po staničných schodoch, pričom zakopne a padá po niekoľkých schodoch, než sa chytí zábradlia. Riaditeľ siete železníc v Sydney Howard Collins vyzval v súvislosti s tým rodičov, aby sa na staniciach či nástupištiach neponáhľali.
 

Viac o téme: DieťaVlakSpadloAustráliaBezpečnostné kamery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu