Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Boeingu s vyše 100 cestujúcimi odpadol motor

(Zdroj: Nový Čas)

KAPSKÉ MESTO - V juhoafrickom Kapskom meste muselo v stredu núdzovo pristáť lietadlo s vyše 100 osobami na palube, ktorému pri štarte z rovnakého letiska odpadol jeden z motorov. Informovali o tom oficiálne zdroje, podľa ktorých si incident nevyžiadal zranenia.

Posádke Boeingu 737 domácej spoločnosti Nationwide, ktorý smeroval do Johannesburgu, sa podarilo bezpečne pristáť potom, ako pohotovostný personál letiska urýchlene odstránil trosky z dráhy.

Pravý motor "sa oddelil od krídla", ale lietadlo "pokračovalo v stúpaní", uviedli vo vyhlásení aerolínie. "Lietadlo sa otočilo a pristálo na medzinárodnom letisku v Kapskom meste bez ďalšieho incidentu." Ako pre juhoafrickú agentúru SAPA uviedla jedna z cestujúcich, podnikateľka Ronel Dermanová z Pretórie, pád motora sledoval pasažier na vedľajšom sedadle, ktorý sa pozeral cez okno.

Lietadlo sa podľa nej začalo mierne triasť, posádka i cestujúci však zachovali úplný pokoj. Ako pre SAPA uviedol výkonný manažér juhoafrického Úradu civilného letectva Gilbert Thwala, do Kapského mesta z Johannesburgu vyslali vyšetrovateľov, ktorí sa budú venovať prípadu. Incident na letisku si vyžiadal odklon ďalších šiestich letov.

Letisko v Kapskom meste museli na niekoľko hodín uzavrieť aj minulý týždeň, keď v piesku na konci pristávacej dráhy uviazol Airbus spoločnosti SAA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu