Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Český vrtuľník stratil v Nemecku prevážané lietadlo

Lietadlo sa zrútilo na ulicu v nemeckom Ebersdorfe.
Lietadlo sa zrútilo na ulicu v nemeckom Ebersdorfe.

BERLÍN - Malé lietadlo, ktoré dnes v Nemecku prevážal na závese špeciálny vrtuľník českej firmy, sa odtrhlo a roztrieštilo na málo frekventovanej ulici bavorského mestečka Ebersdorf.

Nehoda sa našťastie zaobišla bez obetí či zranení, hmotná škoda sa však odhaduje na 1,5 milióna eur. Napísala to agentúra DPA s odvolaním sa na bavorskú políciu.

Malé jednomotorové lietadlo Piper Malibu vážiace 1,5 tony mali kvôli poruche na podvozku prepraviť z letiska v Coburgu do Straubingu. Pri prelete Ebersdorfom sa pretrhlo oceľové lano, na ktorom stroj pod vrtuľníkom visel a lietadlo sa zrútilo na ulicu blízko stanice. V prevážanom lietalde ani na zemi na mieste dopadu nikto nebol a výsledkom nehody bola iba materiálna škoda.

Policajný hovorca označil výsledok nehody za šťastie v nešťastí. Zo športového lietadla sa vylialo asi 200 litrov leteckého kerosínu, mietni obyvatelia však ohrození nie sú. Vyšetrovatelia vychádzajú z predpokladu, že pretrhnutie oceľového lana spôsobila chyba materiálu, všetko ešte podrobne overia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu