Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Orave sa strieľalo: Poľský vodič unikal pred policajtmi z miesta nehody

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Slovenská polícia)

DOLNÝ KUBÍN – Poľský vodič v osobnom automobile Mazda sa podľa informácií polície pred časom stal účastníkom dopravnej nehody na Orave. Potom z miesta činu utiekol. Aby ho slovenskí policajti zastavili, museli použiť zbraň.

Ako uviedol poľský denník Gazeta Wyborcza, slovenská polícia začala ihneď pátrať po aute. Vozidlo si všimla policajná hliadka medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom na severe Slovenska. Vodič však na výzvu na zadržanie nereagoval. „Svojou aroganciou a nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Keďže vodič nereagoval ani na opakované výzvy na zastavenie, polícia použila donucovacie opatrenia,“ uviedla hovorkyňa polície.

Útok v Bytči
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)
Slovenská policajná správa mala názov „Poľský šialenec unikol z miesta nehody“, zdôrazňuje dotknuto Gazeta wyborcza. Policajti vypálili niekoľko varovných výstrelov, nakoniec vodič zastavil. Auto riadil muž (20) z Poľska, ktorý bol triezvy. Zadržali ho. Vyšetrovanie polície, ktoré stale prebieha, sa vzťahuje na "vodiča, ktorý ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky."

Viac o téme: StreľbaPolícia OravaÚčastník nehody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu