Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hrozivé VIDEO Merkelovej záchvatu obletelo svet! Kancelárka upokojuje, dôvod postavený na vode

(Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová odmieta obavy o svoje zdravie, no udalosť na oficiálnom ceremoniáli v Berlíne ich oprávnene vyvoláva. Keď sa totiž stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, vyzerala, ako by mala každú chvíľu odpadnúť a triasla sa ako pri nervovom záchvate.

Kancelárka neskôr povedala, že bola len trochu dehydrovaná v horúčave. Až keď vojenská kapela dohrala národné hymny, už sa spamätala a prestala sa triasť, vyzerala lepšie a bez problémov kráčala po červenom koberci so Zelenským. Nemecká kancelárka v utorok vyhlásila, že sankcie Západu voči Rusku sa nezrušia, kým nedôjde k obnoveniu ukrajinskej zvrchovanosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

Po rokovaniach s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským v Berlíne uviedla, že s ním hovorila o minských mierových dohodách. "Pokiaľ nie je na tomto fronte nijaký pokrok, sankcie nemôžu byť zrušené a sankcie súvisiace s Krymom môžu byť zrušené, iba ak sa Krym vráti Ukrajine," dodala.

Uviedla tiež, že Nemecko sa všemožne usiluje o zmiernenie zvýšeného napätia s Iránom pokojným spôsobom. Podľa jej slov sa však Irán musí pridržiavať medzinárodnej jadrovej dohody z roku 2015. "Vyžadujeme od Iránu, aby dodržiaval (jadrovú dohodu) — ak sa tak nestane, bude to mať samozrejme následky," konštatovala.

Zelenskyj sa ešte pred rokovaním s Merkelovou vyslovil za vstup Ukrajiny do Európskej únie a NATO. "Ukrajina je už súčasťou európskej rodiny. Ukrajina si želá európsku integráciu, je to najväčšie želanie nášho ľudu," povedala pre denník Bild. "Uvedomujeme si však, že musíme dosiahnuť presvedčivé výsledky, aby sme mohli vstúpiť do spoločného hospodárskeho, právneho, colného a digitálneho priestoru EÚ," dodal ukrajinský prezident. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu