Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čo sa to deje? VIDEO Merkelová opäť stredobodom pozornosti, ďalší záchvat na verejnosti

Angela Merkelová a Frank-Walter Steinmeier Zobraziť galériu (3)
Angela Merkelová a Frank-Walter Steinmeier (Zdroj: SITA/AP/Kay Nietfeld/dpa)

BERLÍN - Nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú dnes pri schôdzke s prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom postihol telesný tras. Podľa agentúry DPA sa chvela po celom tele a problém ustúpil, keď sa znova pohla. Jej hovorca uviedol, že kancelárka je v poriadku. Minulý týždeň sa Merkelová podobne silno triasla počas stretnutia s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, neskôr novinárom vysvetlila, že bola zrejme dehydrovaná.

Hrozivé VIDEO Merkelovej záchvatu obletelo svet! Kancelárka upokojuje, dôvod postavený na vode

Merkelová sa dnes ráno vo vnútri prezidentského sídla v zámku Bellevue zúčastnila odovzdania menovacieho dekrétu novej ministerke spravodlivosti Christine Lambrechtovej.

Čo sa to deje?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Kay Nietfeld/dpa)

Podľa agentúry DPA sa triasla asi dve minúty, keď postojačky sledovala prezidentov príhovor. Zložila si ruky pred telom, zrejme preto, aby nestratila kontrolu. Ktosi jej ponúkol pohár vody, ktorú ale odmietla. Keď neskôr prišla do Spolkového snemu, kde nová šéfka rezortu spravodlivosti skladala prísahu, pôsobila už kancelárka dojmom, že je v poriadku.

Berlín v posledných dňoch zažíval vlnu horúčav, dnes je ale príjemnejšie. Ešte v stredu namerali v nemeckej metropole až 35 stupňov Celzia, dnes dopoludnia sa ortuť teplomerov pohybovala okolo 18 stupňov.

Merkelovú postihla triaška aj počas stretnutia s ukrajinským prezidentom

Hovorca Merkelovej Steffen Seibert uistil, že na kancelárkinom programe sa nič nemení. "Všetko bude podľa plánu. Kancelárke je dobre," povedal. Šéfka nemeckej vlády má pred sebou cestu do Japonska na summit skupiny G20 a v nedeľu sa vracia do Európy na vrcholnú schôdzku predstaviteľov krajín EÚ. Pri tej má zohrať významnú úlohu pri vyjednávaní o personálnom obsadení kľúčových únijných postov na ďalších päť rokov, pripomína agentúra Reuters.

Šesťdesiatštyriročná Merkelová stojí na čele nemeckej vlády od roku 2005.

Viac o téme: Angela MerkelováTriaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu