Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrozivá nehoda v susednom Česku: VIDEO Na diaľnici sa zrazil autobus plný detí s kamiónom

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

OLOMOUC - Celkom 18 ľudí, hlavne detí, bolo dnes zranených pri popoludňajšej nehode autobusu a kamióna na D35 pri Litoveli na Olomoucku. Spresnil to hovorca krajskej záchrannej služby Pavel Lampa. Väčšinou išlo o maloletých pacientov, utrpeli prevažne ľahké poranenia. Na mieste boli zranení aj štyria dospelí, traja z nich utrpeli stredne ťažké poranenia a vodič autobusu bol zranený ťažko. Podľa hovorcu hasičov Zdeňka Hosaka sa nehoda stala potom, čo autobus narazil zozadu do kamiónu. Diaľnica v smere na Mohelnici je zhruba od 15:00 uzavretá.

Pôvodné informácie uvádzali šesť zranených, neskôr ich počet stúpol na 15 a potom ešte vzrástol. "Celkovo sme na mieste ošetrili a následne do olomouckej fakultnej nemocnice transportovali 18 zranených, z čoho drvivá väčšina boli neplnoletí pacienti. Ich charakter zranenia bol v drvivej väčšine ľahký, jednalo sa najmä o odreniny a pomliaždeniny. Všetci neplnoletí pacienti boli stabilizovaní a bez ohrozenia základných životných funkcií," uviedol hovorca záchrannej služby.

Z dospelých utrpeli traja ľudia stredne ťažké poranenia. "Jeden mal vážne zranenie a bol letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice Olomouc na oddelenie urgentného príjmu, išlo o vodiča autobusu," doplnil Lampa.

Podľa informácií cestovali v autobuse malí futbalisti okolo desať rokov veku. "Vodič autobusu, ktorý bol zakliesnený, bol vážne zranený. Vyslobodili sme ho a odovzdali záchrannej službe," uviedol hovorca hasičov.

Hrozivá nehoda v susednom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

Podľa hovorcu záchrannej služby išlo o mimoriadnu udalosť, na mieste zasahovali posádky záchranných služieb z celého okolia vrátane leteckej záchrannej služby. Dohromady to bolo šesť výjazdových skupín zdravotníckej záchrannej služby a dve prevozové služby.

"Na miesto udalosti vzhľadom na veľký počet zranených, ktorý bol postupne hlásený, sme vyslali tiež okolité letecké záchranné služby z Brna a Ostravy, ktoré sme nakoniec po dojazde na miesto udalosti odvolali, pretože nebol predpoklad transportu pacientov na odborné pracoviská do Brna a Ostravy," doplnil Lampa.

Hrozivá nehoda v susednom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

Hovorkyňa polície Jiřina Vybíhalová povedala, že nehoda sa stala okolo 15:00 na diaľnici v smere z Olomouca na Mohelnice na 253. kilometri. Hasiči na miesto poslali kvôli nehode a počtu zranených krízového interventov, na miesto zamieril i náhradný autobus. Podľa twitteru hasičov dopraví náhradný evakuačný autobus zvyšnú časť cestujúcich späť do miesta výstupu v Prostějove. Okolnosti nehody sa vyšetrujú.

Viac o téme: NehodaAutobusKamiónLitovel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu