Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Klaus mladší prichádza v Česku s novým hnutím: Bude sa nazývať Trikolóra

Václav Klaus mladší.
Václav Klaus mladší. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Český poslanec Václav Klaus mladší, ktorého vylúčili z Občianskej demokratickej strany (ODS), v pondelok oficiálne predstavil nové politické hnutie Trikolóra. Spolu s ním sa na pódium pražského Erbia Kongres centra postavilo ďalších osem členov prípravného výboru, vrátane nezaradenej poslankyne Zuzany Majerovej-Zahradníkovej (ex ODS), a 14 krajských koordinátorov, medzi ktorými boli napríklad bývalý zlínsky hajtman za ODS Libor Lukáš či bývalý starosta Brna za ODS Robert Kotzian.

"Chceme vrátiť krajinu občanom, ktorí pracujú, platia dane a vychovávajú deti. Prišiel čas vziať si našu krajinu späť," povedal Klaus v úvodnom prejave pred približne dvoma stovkami svojich priaznivcov. Ako už skôr povedal, hnutie Trikolóra bude stáť na troch pilieroch. "Prvý sa volá Žijeme v Českej republike. Pozeráme sa na svet českými očami, je nám bližší Jaroslav Novák z Pelhřimova ako uškatec v Antarktíde," uviedol Klaus. "Chránime európske hodnoty v zmysle neafrické a nearabské," povedal.

Druhý pilier jeho hnutia má názov Bohatstvo vzniká z práce, tretí Bráňme normálny svet. "Nemyslíme si, že cicavce majú 27 pohlaví podľa toho, ako sa práve cítia, a že by sme také bludy mali učiť deti v školách, alebo že svetovú politiku má určovať 16-ročná pubertiačka s niekoľkými diagnostikovanými psychickými poruchami," zvolal Klaus za mohutného potlesku v narážke na švédsku klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú.

Viac o téme: Václav KlausODSTrikolóra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu