Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovák obťažoval svojím hadom turistov na španielskej pláži: Za FOTO do trojky chcel 8 eur

Priateľský had, nehryzie (iste, veď je škrtič) Zobraziť galériu (4)
Priateľský had, nehryzie (iste, veď je škrtič) (Zdroj: printscreen/Diariosur.es)

MALAGA – Na pláži La Malagueta, kde sa turisti radi fotografujú s najrozličnejšími kuriozitami, mali nedávno o zábavu postarané. Slovák (35) tu spôsobil skutočný rozruch, keď sa pýšil svojím 1,5 metra dlhým hadom a ponúkal ho na fotenie.

Pobočka na ochranu zvierat miestnej polície v Malage zabavila 1,5 metra dlhú bou constrictor, nejedovatého hada škrtiča, ktorého jeho cvičiteľ na pláži La Malagueta ponúkal na fotografické príležitosti výmenou za peniaze.Slovák (35) nebol schopný predložiť doklady preukazujúce vlastníctvo zvieraťa a vysvetliť, ako ho v Španielsku prepravuje. Kožený vak polícia považovala za nedostatočný na transport “nebezpečného divého zvieraťa”.

Priateľský had, nehryzie (iste,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policía Local de Málaga)

Členovia skupiny na Ochranu prírody (Grupona) miestnej polície v Malage odobrali Slovákovi hada boa constrictor po overení, že sa používa ako atrakcia pri fotografovaní a slúži na zárobok na pláži La Malagueta de Málaga. Stalo sa to v sobotu 18. mája o 16.30 hod. Slovák, ktorý tvrdil, že je majiteľom zvieraťa, mal malú tabuľu uvádzajúcu cenu piatich eur za každú jednotlivú fotografiu a osem, ak sa na obrázku objavili dvaja ľudia.

Uviedol, že nevedel, že táto činnosť je nezákonná. Privolaní policajti ho požiadali o dokumentáciu zvieraťa. Údajný vlastník je občan slovenskej národnosti, má 35 rokov, je bez trvalej adresy v Španielsku, hoci poskytol bydlisko svojho dieťaťa, ktoré sa nachádza v meste v provincii Granada. Boa constrictor je druh uvedený v Dohovore o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (CITES).

 

 

Viac o téme: PlážHadSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu