Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Česku vyčíňala svorka vlkov! Preskočili dvojmetrový plot a v ohrade nastala hrôza...

vlk Zobraziť galériu (3)
vlk (Zdroj: pixabay.com)

TRUTNOV – Vo štvrtok ráno bola obec Bernartice na Trutnovsku nepríjemne prekvapená. V miestnej zvernici našli desať kusov roztrhaných danielov, ktoré majú mať podľa miestnych na svedomí vlky. Tie sa totiž okolo zvernice potulovali už dva dni.

Smutné ráno zažili majitelia zvernice s danielmi v obci Bernartice, ktorá sa nachádza iba pár kilometrov od Trutnova. Stádo tu mala napadnúť svorka vlkov, ktorá v noci zo stredy na štvrtok zdolala dvojmetrový plot a napadla približne desať kusov zvierat. Keď potom vlky zvernicu opustili, do danielov sa pustili krkavce. Majitelia zvernice našli zvieratá ráno a boli otrasení toľkou stratou. Už dva dni si mysleli, že by sa vlky mohli pohybovať v okolí, čo sa im, bohužiaľ, potvrdilo.

V Česku vyčíňala svorka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ZOO Bratislava)

Nie je to po prvý raz, čo sa vlky objavili v Královéhradeckom kraji. V roku 2015 sa na Broumovsku usídlila svorka a napadla stáda oviec. Potom útoky pokračovali a okrem oviec napadali aj kravy. Farmárom i poľnohospodárom tak vlky spôsobili státisícové škody. Miestni poľnohospodári sa začali búriť a podali žalobu na súd, aby mohli útočiace vlky na pastvine odstreliť. Žaloba bola zamietnutá.

 

V Česku vyčíňala svorka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Probst)

Na Trutnovsku sa vlky objavili po prvý raz v minulom roku, ale šlo iba o samotárov. Tentoraz ich však bolo viac. Koľko, to zatiaľ majitelia zvernice v Bernarticiach netušia.

Viac o téme: DanieleZvernicaVlky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu