Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Čudná dohoda polície s mladíkom (29) so siedmimi zatykačmi: Totálna fraška? Ľudia sú rozhorčení

Pátranie po Joseovi Simmsovi je zatiaľ neúspešné.
Pátranie po Joseovi Simmsovi je zatiaľ neúspešné. (Zdroj: FB/City of Torrington Police Department)

WASHINGTON - Polícia v americkom štáte Connecticut sa dohodla s istým Joseom Simmsom, po ktorom zatiaľ neúspešne pátra, že sa dobrovoľne vzdá úradom, ak jeho zatykač ocení na facebooku aspoň 15-tisíc ľudí. Tlačidlom "Páči sa mi to" tak už urobil takmer dvojnásobok ľudí, Simms ale dohodu nedodržal a naďalej sa skrýva. Polícia medzitým čelí kritike kvôli etickým otázkam licitovania s hľadaným človekom.

Slováci vykrádali obchody v Plzni: VIDEO Havária na audi počas úteku, zranili nevinného a zdrhli

Dvadsaťdeväťročný Simms, na ktorého bolo vydaných sedem zatykačov, je hľadaný, pretože sa nedostavil na súd. Pred ním sa mal zodpovedať z radu obvinení, okrem iného z narušovania verejného poriadku či z toho, že vystavil deti nebezpečenstvu.

Polícia v Torringtone minulý týždeň na svojom facebooku napísala, že ju Simms cez internet kontaktoval a sľúbil sa vzdať, ak plagát s jeho fotografiou, s pomocou ktorého ho úrady hľadajú, získa na facebooku 20-tisíc takzvaných lajkov. Polícii sa to zdalo veľa a žiadala o polovicu menej, nakoniec sa dohodli na 15-tisíc lajkoch.

K dnešnému dňu príspevok torringtonskej polície označilo palcom hore vyše 28-tisíc ľudí. Simms sa ale doteraz nevzdal. "Dostávame veľa otázok, či sa už pán Simms prihlásil. Doteraz to neurobil. Príspevok doplníme, až sa vzdá," napísala v aktualizovanom facebookovom oznámení polícia.

Rad ľudí vrátane odborníkov na policajnú etiku postup polície kritizoval, pretože vybočuje zo zavedených štandardov. Výhrady poukazujú na to, že Simms zneužíva sociálne siete na manipuláciu polície i médií a že polícii neprislúcha o zatykačoch vyjednávať. Mnohí potom varujú, že ľudia môžu na porušovanie zákonov pozerať ako na hru, keď Simmsov prípad teraz vyznel ako zábava.

Kým polícia na Simmsa stále čaká, hľadaný prestal na facebooku odpovedať na otázky. Ešte v stredu písal o tom, že dodrží slovo a že sa s políciou dohodol kvôli tomu, že aj tak nemá pokoj, keď sa musí každú chvíľu obzerať cez plece.

Viac o téme: PátranieFacebookPolícia LajkJose Simms
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu