Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump s novou výzvou na riaditeľa USCIS: Žiada jeho odstúpenie z funkcie

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump vyzval riaditeľa Amerického úradu pre občianstvo a imigráciu (USCIS), aby sa vzdal funkcie, informovala v sobotu agentúra AP.

USCIS spadá pod ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť (DHS). Riaditeľom USCIS je Lee Francis Cissna, ktorý podľa AP v piatok svojim kolegom oznámil, že jeho posledný pracovný deň bude 1. júna. V apríli Trump nečakane oznámil odchod ministerky pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenovej. Opoziční demokrati reagovali na rezignáciu Nielsenovej so znepokojením a obávajú sa ďalšieho pritvrdenia prezidentovej politiky.

Pred niekoľkými mesiacmi sa objavili špekulácie, že Trump je nespokojný s prácou Nielsenovej, ktorej rezort je zodpovedný aj za ochranu hraníc. Prezident jej údajne vyčítal, že situáciu na hraniciach s Mexikom, kde chce vybudovať bariéru proti migrantom, nedokáže zvládnuť. Ministerka napriek tomu zostala voči nemu lojálna. Trump sa Nielsenovej v krátkom príspevku na Twitteri poďakoval za jej prácu a oznámil, že ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť dočasne povedie šéf Amerického úradu pre clá a ochranu hraníc (CBP) Kevin McAleenan.

Viac o téme: Donald TrumpUSCISLee Francis Cissna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu