Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokojná hodina jogy sa zmenila na peklo: Zásah polície, 30 ľudí skončilo za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - V Iráne zatkli tridsať ľudí, ktorí sa zúčastňovali na súkromnej hodine jogy. Cvičenie sa konalo v súkromnej rezidencii v severnom meste Gorgan a na hodine boli muži aj ženy.

Miestne úrady uviedli, že inštruktor, ktorého rovnako zadržali, nemal licenciu na vedenie hodiny a navyše ju propagoval na Instagrame. Tlačová agentúra Tasnim uviedla, že zúčastnení mali "nevhodné oblečenie" a "nevhodne sa správali". Bližšie detaily agentúra neposkytla. V Iránskej islamskej republike sú zmiešané športové akcie zakázané. Učenie jogy na profesionálnej úrovni rovnako nie je povolené.

Prípad vyvolal veľké pobúrenie na sociálnych sieťach. "Oni (iránske úrady) si myslia, že ešte aj slovo joga je podľa šaríe problematické," napísal jeden používateľ na Twitteri. "Zriadenie, ktoré považuje jogu za škodlivú, nepotrebuje vojenskú loď USS Abraham Lincoln, aby ukončila jeho existenciu," reagoval na margo americkej vojenskej prítomnosti v regióne ďalší. "Myslím, že úrady by nám mohli povedať, čo presne smieme v tejto krajine robiť," komentoval v tweete iný používateľ. Twitter je v krajine rovnako oficiálne zakázaný.

Viac o téme: ZásahJogaPolícia Sociálne sieteIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu