Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepodceňujte vetché starenky! Stodvaročná zamordovala svoju susedku v domove seniorov

Ilustračná foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračná foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ – Francúzska polícia vyšetruje vraždu v domove pre seniorov, pri ktorej zomrela 92-ročná žena. Podozrivou z činu je 102-ročná starenka, ošetrovateľom sa zmätene priznala, že „niekoho zabila“.

V domove dôchodcov v Chézy-sur-Marne vo francúzskom departmente Aisne sa udialo čosi prečudesné. Podľa Agence France Presse (AFP) je starenka podozrivá zo zabitia svojej 92-ročnej spolubývajúcej. Vyšetrovanie sa začalo po vražde v nedeľu a ženu hospitalizovali na psychiatrii v neďalekom meste Soissons.

Obeť, ktorá mala 92 rokov, bola nájdená v sobotu krátko po polnoci bez života v posteli s opuchnutou tvárou. Našla ju zamestnankyňa zdravotníckeho zariadenia v Chézy-sur-Marne. Pitva “konštatovala smrť zadusením a údermi do hlavy," uviedol prokurátor zo Soissons Frédéric Trinh.

Domov seniorov v Chézy-sur-Marne
Zobraziť galériu (4)
Domov seniorov v Chézy-sur-Marne  (Zdroj: google maps)
„Obyvateľka vedľajšej miestnosti (...) vo veku 102 rokov bola veľmi nepokojná a povedala zdravotníčke, že „niekoho zabila“. Pre jej momentálny psychický stav zmätenosti ju previezli do nemocnice Château-Thierry a po vyšetrení odborníkom ju prijali na psychiatrické oddelenie.“ Nemohla byť preto vypočutá, ale „vyšetrovanie momentálne nie je zastavené,“ povedal prokurátor Trinh pre agentúru AFP.

Starenka sa podrobí psychiatrickému vyšetreniu „s cieľom určiť, či táto dáma bola v čase spáchanie činu príčetná a či je vôbec trestne zodpovedná za svoj čin.“ Vyšetrovaním pre úmyselné zabitie osoby obzvlášť zraniteľnej pre svoj fyzický stav bola poverená polícia Château-Thierry-Nogentel.

Viac o téme: ZmätokStarenaZaškrtenieDomov dôchodcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu