Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šok v Poľsku: FOTO Krvavá dráma v škole počas prestávky, žiak (15) zabil svojho rovesníka

Ilustračné foto, varšavská škola zažila šok. Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto, varšavská škola zažila šok. (Zdroj: Getty Images, Google Street View)

VARŠAVA - Na základnej škole vo varšavskej mestskej časti Wawer došlo dnes k tragédii. Jeden zo študentov viackrát bodol cez prestávku ostrým predmetom (pravdepodobne nožom) svojho spolužiaka a záchranári už chlapcovi nedokázali pomôcť. Šokujúcu udalosť s tým najhorším možným koncom vyšetruje polícia.

Krvavá dráma v Poľsku: Muž (†65) prišiel do kostola na spoveď, nečakaný útok a smrť

K incidentu došlo v piatok okolo 10.00 h. Jeden zo študentov na chodbe školy zaútočil na spolužiaka počas prestávky medzi vyučovacími hodinami. Podľa neoficiálnych informácií Polsat News boli príčinou sporu peniaze.

Tragédia sa stala na základnej škole č. 195 na ulici Króla Maciusia. Žiak ôsmej triedy napadol svojho vrstovníka, hoci stále nie je presne známe, aký bol dôvod útoku. Chlapca resuscitovali a hoci záchranári bojovali o jeho život, ich úsilie bolo márne. Študent nakoniec zomrel.

Prípadom sa zaoberá polícia aj prokuratúra. Útočník bol zadržaný. Polsat News informoval, že už v minulosti mal problémy so správaním a púšťal sa do bitiek. Miestna polícia vydala k prípadu krátke stanovisko na Twitteri: "Policajti z Waweru zasahovali v jednej zo škôl, kde došlo k tragickému konfliktu medzi dvoma tínedžermi, počas ktorého jedno z detí malo zaútočiť na druhé s nebezpečným nástrojom."

Okresná prokuratúra Varšava-Praga podľa portálu wiadomosci.wp.pl neposkytuje žiadne ďalšie informácie. Vyučovanie bolo zrušené. Starosta mestskej časti oslovil psychológov, ktorí pomáhajú ostatným žiakom vyrovnať sa s touto udalosťou. Podľa polície neexistuje žiadne nebezpečenstvo pre ostatné deti. V škole zriadili krízový štáb.

Viac o téme: ŠkolaŽiakNapadnutieVaršava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu