Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Úrady ostrova Curacao uvalili karanténu na loď so stovkami ľudí: Boja sa nákazy osýpkami

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA/AP)

WILLEMSTAD - Vláda karibského ostrova Curacao, ktorý patrí Holandsku a leží neďaleko pobrežia Venezuely, v sobotu oznámila, že uvalila karanténu na všetkých asi 300 cestujúcich z lode patriacej scientologickej cirkvi. Ako dôvod uviedla podozrenie, že jedna členka posádky má osýpky.

Plavidlo Freewinds vo štvrtok vyplávalo z Ostrova sv. Lucie, kde bolo tiež v karanténe, a v sobotu zakotvilo vo svojom domovskom prístave Willemstad na ostrove Curacao. Agentúra AP informovala, že na palubu lode vstúpili zástupcovia miestnych zdravotníckych úradov, ktorí v snahe predísť šíreniu vírusu osýpok na ostrove začali podávať vakcínu všetkým nezaočkovaným osobám nachádzajúcim sa na lodi. Všetci zaočkovaní, ako aj osoby, ktoré osýpky v minulosti prekonali, mali možnosť plavidlo opustiť.

Plavidlo Freewinds využíva scientologická cirkev na duchovné cvičenia. Táto cirkev, ktorá je vo viacerých štátoch sveta považovaná za sektu, sa k záležitosti zatiaľ nevyjadrila. Scientologická cirkev nevystupuje proti očkovaniu, ale jej príslušníci považujú každú chorobu za znak osobného zlyhania a vo všeobecnosti sa vyhýbajú lekárskym zákrokom.

Viac o téme: LoďKaranténaOsýpkyCuracao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu