Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragická nehoda na ceste blízko španielskej enklávy: O život prišlo až 16 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sita/AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi)

RABAT - Najmenej 16 migrantov zo subsaharskej Afriky zahynulo v sobotu na severovýchode Maroka, keď vozidlo, v ktorom sa viezli po vedľajšej ceste, spadlo do zavlažovacieho kanála. Agentúra AFP to uviedla s odvolaním sa na správu marockej štátnej tlačovej služby MAP.

Ďalších 17 "subsaharských Afričanov, ktorí mali byť ilegálnymi migrantmi" podľa nej utrpelo zranenia a previezli ich do nemocnice. Nehoda sa stala blízko španielskej enklávy Melilla na stredomorskom pobreží Afriky, ktorá býva častým cieľom ilegálnych migrantov. Vodič havarovaného vozidla z miesta ušiel. Miestna mimovládna organizácia Marocké združenie pre ľudské práva uviedla, že obetí na životoch je najmenej 19 a celkove sa vo vozidle využívanom prevádzačmi nachádzalo približne 50 ľudí.

Španielske enklávy Melilla a Ceuta, ktoré hraničia s Marokom, sú jedinými územiami EÚ na africkom kontinente. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že v prvých štyroch mesiacoch tohto roka sa dostalo do Španielska pozemnou cestou 1605 migrantov. Marocké orgány zase informovali, že počas minulého roka zmarili 89.000 "pokusov o nezákonnú imigráciu" vrátane 29.000 po mori.

Viac o téme: NehodaMŕtvyMigrantiMarokoSubsahárska Afrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu